• Blaze Koneski

  President 1967 - 1975

 • Mihajlo Apostolski

  1976 - 1983

 • Jordan Pop - Jordanov

  1984 - 1991

 • Ksente Bogoev

  1992 - 1999

 • Georgi Efremov

  2000 - 2001

 • Mateja Matevski

  2001 - 2003

 • Cvetan Grozdanov

  2004 – 2007

 • Georgi Stardelov

  2008 - 2011

Повик за тендер / Competitive tender

 

Експерти и консултанти за БГ-МК ПС Градење на капацитетите за конкурентност и иновации

 

14.02.2017Референтен броj: CB006.1.31.158/LP-01Македонската академија на науките и уметностите распишува тендер со референтен број CB006.1.31.158 / LP-01 за експерти и консултанти за градење на капацитети за конкурентност и иновации во рамките на проектот "Бугарско - Македонска прекугранична соработка за градење на капацитетите за конкурентност и иновации", со финансиска помош од ИНТЕРРЕГ - ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија-Македонија 2014TC16I5CB006-2015-1.

Тендерската документациjа е достапна за преземање од интернет страницата на Македонската академија на науките и уметностите http://manu.edu.mk како и од официjалната страница на  ИНТЕРРЕГ - ИПА Програмата за прекугранична соработка:  http://www.ipa-cbc-007.eu. ЕУ, Дел Тендери.

Краен рок за поднесување на понудите - 17 март  2017 година до 12:00 часот по локално време.

Тендерската документација е достапна ТУКА

 

Experts and Consultants for BG-MK CBC Capacity Building for Competitiveness and Innovation14.02.2017Publication reference: CB006.1.31.158/LP-01Macedonian Academy of Sciences and Arts announces a competitive tender with reference number CB006.1.31.158/LP-01 for Experts and Consultants for Capacity Building for Competitiveness and Innovation under the project "Bulgarian – Macedonian Cross Border Cooperation for Capacity building for Competitiveness and Innovation", with the financial assistance from the   INTERREG - IPA CBC Programme Bulgaria-Republic of Macedonia2014TC16I5CB006-2015-1. 

The tender dossier is available for downloading on Macedonian Academy of Sciences and Arts website http://manu.edu.mk/, as well as on the INTERREG - IPA CBC Programme official website http://www.ipa-cbc-007.eu , Section Public tenderers.

Deadline for submission of tenderers – March 17, 2017 at 12:00 local time.

 

The tender dossier is available HERE

 

Вести и настани

Повик за тендери
15 Фев 2017 11:08


За потребите на проектот “Иницијативи за иновативна соработка во пограничен регион”, финансиран од програмата Interreg IPA Cross-Border-Cooperation Programme 2014-2020 (IPA II), CCI 2014TC16I5CB006, Македонската академија на науките и уметностите ги распишува следните тендери: Ангажирање на фирма која ќе спроведе теренско истражу [ ... ]

повеќе...
Повик за тендер / Competitive tender
14 Фев 2017 13:22

  Експерти и консултанти за БГ-МК ПС Градење на капацитетите за конкурентност и иновации   14.02.2017

Референтен броj: CB006.1.31.158/LP-01

Македонската академија на науките и уметностите распишува тендер со референтен број CB006.1.31.158 / LP-01 за експерти и консултанти за градење на капацитети за конкурентност и и [ ... ]

повеќе...
Предавање и затворање на изложбата ЕВРОПСКИ КОНТЕКСТИ
24 Ное 2016 09:08

Во организација на Македонската академија на науките и уметностите, Галеријата на Матица српска, Српската академија на науките и уметностите и Амбасадата на Република Србија во Република Македонија, во Галеријата на Македонската академија на науките и уметностите на 25 ноември 2016 (петок), во 18 ч [ ... ]

повеќе...
Поранешни статии